Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ministerul Mediului dă administrarea Parcului Natural Văcărești în sarcina Primăriei Capitalei

București: Ministerul Mediului dă administrarea Parcului Natural Văcărești în sarcina Primăriei Capitalei

DISTRIBUIȚI

148892 – 070212017  Ministerul Mediului a decis ca Parcul Natural Văcărești, primul parc natural din spațiul urban din România, să fie administrat de Primăria Municipiului Bucuresti și Asociația Parcul Natural Văcărești.

Conform acordurilor de parteneriat, Primaria Capitalei și APNV vor avea parteneriate cu alte 12 instituții de profil (facultăți, ONG uri, institute de cercetare).

Delta Văcărești are o suprafață de 183 de hectare și a fost declarată oficial, prin hotărâre de Guvern, parc natural, fiind instituit în această zonă regimul de arie naturală protejată.

Primarul General, Gabriela Firea, se consider datoare să se implice în protejarea acestei zone: ”Avem  datoria morală de a ne implica în revitalizarea acestui parc natural. Vom demara proiecte și programe prin care să valorificăm potențialul științific și educativ al Parcului Văcărești, și, nu în ultimul rând, să creștem potențialul ecoturistic pentru zona de sud a Capitalei”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.