Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Nouă străini depistați în situații ilegale, în ultimele 24 de ore

București: Nouă străini depistați în situații ilegale, în ultimele 24 de ore

DISTRIBUIȚI

148798 – 020212017 – Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni proprii pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, ocazie cu care au fost depistaţi, cu şedere ilegală cinci cetăţeni străini, iar patru desfășurând activități lucrative fără forme legale la o societate comercială.

Astfel, în municipiul București și pe raza de competență a județelor Cluj, Constanța și Suceava au fost depistați, în situații ilegale, nouă cetățeni străini dintre care șapte bărbați și două femei. Persoanele au intrat legal în țara noastră, iar la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit România și nici nu au depus documente în vederea reglementării dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au dispus pentru un cetățean străin măsura de luare în custodie publică, întrucât nu a respectat decizia de returnare emisă anterior, iar pentru cinci străini au emis documente administative prin care sunt obligați să părăsească România în cel mult 15 zile. Trei persoane au fost îndrumate să se prezinte la sediul structurii de imigrări din raza de reședință cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de ședere, doi în calitate de membru de familie al unui cetățean român și unul pentru studii.

Tot în cadrul acțiunilor, polițiștii au revocat vizele de intrare în România pentru două persoane, întrucât acestea nu au respectat scopul șederii. Cetățenii străini au fost sancționați contravențional cu avertisment și amendă în valoare totală de 900 lei. La ieşirea din ţară, pe numele a cinci persoane va fi aplicată măsura de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă cuprinsă între șase luni și cinci ani.

De asemenea, polițiștii constănțeni au sancționat societatea comercială cu amendă în valoare de 40.000 lei, pentru nerespectarea regimului juridic privind angajarea și detașarea străinilor.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.