Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Teodorovici dă cărțile pe față

București: Teodorovici dă cărțile pe față

DISTRIBUIȚI

149132 – 17022017 –   Fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, citat de Mediafax.ro că România nu are acreditată nici o Autoritate de Management şi riscă să nu primească nici un ban de la Comisia Europeană. Acest lucru ar putea creşte deficitul la peste 4%.

“Ca să putem să beneficiem de banii europeni care estimăm că vor intra în ţară în acest an, trebuie să avem sistemul naţional acreditat. Adică toate structurile statului să fie acreditate de către Curtea de Conturi, respectiv Autoritatea de Audit, astfel încât să putem trimite facturile să fie decontate la Bruxelles. Statul trebuie să facă obligatoriu plăţi în ţară fiindcă economia nu poate sta în loc. Asta înseamnă că banii se vor plăti de la bugetul de stat şi nu din fondurile europene alocate României, adică se intră pe deficit. Se dă peste cap toată prognoza legată de deficit şi de creştere economică fiindcă nu mai sunt veniturile pe care am mizat”, a precizat Teodorovici.

Senatorul mai explică faptul că statul român nu trebuie să pună pe umerii beneficiarilor de fonduri europene, privaţi sau publici, această problemă a neacreditării sistemului. Plăţile trebuiesc asumate de Guvern, adică ministerele trebuie să lanseze fondurile europene, Guvernul să pună bani din Trezorerie pentru plăţi, “după care e treaba statului dacă are sau nu acreditat sistemul. Dacă nu, rămâne cu deficit”.

Deşi statele membre au intrat pe noul buget comunitar din 2014, niciunul nu a avut acreditat sistemul în 2014 şi 2015 fiindcă au apărut probleme, inclusiv la nivelul Comisiei Europene, care a întârziat să emită regulamentul necesar. De asemenea, negocierile pe bugetul UE au durat foarte mult.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.