Acasă Nord-Est Bacau Cod Galben de ninsori pentru nord-estul țării. ISU se pregătește pentru intervențiile...

Cod Galben de ninsori pentru nord-estul țării. ISU se pregătește pentru intervențiile de urgență

DISTRIBUIȚI

148884 – 070212017 –  Peste 1.000 de pompieri cu 370 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul comunităţilor, pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase care ar putea avea loc în perioada următoare în nord-estul țării.

ANM a emis, pentru zilele de 7 și 8 februarie, o atenţionare Cod Galben, pentru judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, precum şi în zona de munte a judeţelor Bacău şi Vrancea, unde sunt așteptate ninsori şi depunerea unui strat de zăpadă consistent.

ISU locale monitorizează zonele respective, pentru a sprijini autorităţile locale şi populaţia din zonele aflate sub Codul Galben, pentru a preveni şi gestiona  posibilele situaţii de urgenţă.

Sunt pregătite să intervină pentru acordarea primului ajutor medical calificat 42 echipaje SMURD, precum și alte 8 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM).

La eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă sunt pregătite să intervină cu autovehicule şenilate cu capacitate mărită de trecere, în sprijinul acestora putând fi solicitate alte astfel de mijloace ale CNAIR, în baza protocolului de colaborare încheiat între cele două instituţii.

Centrul Operaţional Naţional din cadrul IGSU monitorizează permanent evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase. La nevoie, forțele și tehnica de intervenție vor fi suplimentate de la alte inspectorate care nu se află sub atenţionare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.