Acasă Sud-Vest Dolj Dolj: Ce măsuri s-au luat la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” Craiova

Dolj: Ce măsuri s-au luat la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” Craiova

DISTRIBUIȚI

– 149345 – 28022017 – Un control al DSP Dolj la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” Craiova s-a soldat cu o serie de recomandări către unitatea sanitară. Astfel, inspectorii de sănătate publică au cerut finalizarea anchetei interne, completarea şi transmiterea formularele de alertă la DSP Dolj şi CRTS Craiova, normelor privind organizarea sistemului de hemovigilenţă, de asigurare a trasabilităţii, precum şi a Regulamentului privind sistemul de înregistrare şi raportare în cazul apariţiei de incidente şi reacţii adverse severe legate de colecta şi administrarea de sânge şi de componente sanguine umane. De asemenea, s-a recomandat ca administrarea de sânge să respecte strict legislaţia în vigoare.

DSP Dolj a informat Ministerul Sănătății că au fost date sancțiuni. În prezent se derulează o anchetă a IPJ Dolj, către care furnizează informații inclusiv Comisia de control a Direcției de Sănătate Publică Dolj.

Vineri, 24 februarie, în Clinica de hematologie a Spitalului Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova au fost transfuzaţi 12 pacienţi, şase dintre aceştia dezvoltând reacţii adverse posttransfuzionale.

Doi dintre acești pacienți au decedat, trei pacienți au fost transferați în Clinica ATI în stare stabilă și unul a fost transferat la Spitalul Clinic Fundeni, la solicitarea familiei.

Conducerea Spitalului Municipal ”Filantropia” a sesizat sâmbătă Secția 1 de poliție din Craiova cu privire la faptul că doi pacienți ai spitalului ar fi decedat în condiții suspecte în noapte de vineri spre sâmbătă.

Pacienţii decedaţi în urma transfuziilor făcute la Spitalul Municipal ”Filantropia” din Craiova sunt o femeie de 81 de ani şi un bărbat de 67 de ani. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.