Acasă Externe Germania: Avertismentul lui Bill Gates

Germania: Avertismentul lui Bill Gates

DISTRIBUIȚI

149137 – 20022017 –   Amenintarea bioterorismului este la fel de serioasa ca razboiul nuclear si schimbarile climatice, avertizeaza Bill Gates. Potrivit miliardarului american, este timpul ca o parte din banii cheltuiti in domeniul apararii sa mearga catre contracararea atacurilor teroriste cu patogeni.

Gates a sustinut in acest weekend un discurs la Conferinta de Securitate de la Munchen, aflata la cea de-a 53-a editie.

”Cand am decis in urma cu 20 de ani sa fac din sanatatea globala punctul central al activitatii mele filantropice, nu mi-am imaginat ca voi vorbi la o conferinta pe tema politicii internationale de securitate. Dar sunt aici pentru ca eu cred ca lumile noastre sunt mai strans conectate decat realizeaza majoritatea oamenilor”, a spus Gates, potrivit Business Insider, citat de ziare.com.

Principalele focare pentru epidemii sunt zonele de razboi si statele fragile, insa urmatoarea epidemie ar putea porni de pe un monitor, in contextul unei intentii teroriste de a folosi ingineria genetica pentru a crea o versiune sintetica a virusului variolic sau o tulpina de gripa extrem de contagioasa si de mortala, a detaliat Gates.

”Ignoram legatura dintre securitatea in domeniul sanatatii si securitatea internationala pe riscul nostru. Fie ca se intampla dintr-un capriciu al naturii, fie ca este un act terorist, epidemiologii spun ca un virus cu propagare rapida in aer poate ucide peste 30 de milioane de oameni in mai putin de un an. Si mai spun ca exista o probabilitate rezonabila ca oamenii sa experimenteze un asemenea fenomen in urmatorii 10-15 ani”, a mai spus fondatorul Microsoft, care a investit masiv in ultimii ani in programe umanitare din sectorul sanatatii.

O catastrofa de acest gen s-a avut loc in 1918, cand o tulpina virulenta de gripa a ucis intre 50 de milioane si 100 de milioane de oameni, a amintit Gates.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.