Acasă Cultura/Media Germania: S-a stins ”vocea de sâmbătă seara” a emisiunii ”Teleenciclopedia”

Germania: S-a stins ”vocea de sâmbătă seara” a emisiunii ”Teleenciclopedia”

DISTRIBUIȚI

148934 – 090212017 –   Poetul și actorul Dinu Ianculescu, președinte de onoare al CROM – Comunitatea Românilor din Rin-Main, s-a stins din viață la Frankfurt, la venerabila vârstă de 92 de ani (24 martie 1925 – 7 februarie 2017). Actor la Teatrul Național, la Teatrul Actorului de Film ”C. Nottara”, Teatrul Tineretului, Teatrul Mic, a jucat pe scenă și în filme timp de 40 de ani. A colaborat cu Televiziunea Română la emisiunea ”Teleenciclopedia”, fiind considerat ”vocea de sâmbătă seara”. S-a stabilit în Germania în 1985, colaborând, din 1986, cu teatrul din Darmstadt și la posturi de radio din Frankfurt și Baden-Baden.

Înzestrat cu o voce gravă, actorul Ianculescu, remarcabil interpret de poezie, s-a dovedit a fi și un poet de o certă sensibilitate lirică, preocupat îndeosebi de cultivarea formelor clasice. Opere literare: Argintatul pește și alte poezii (1970), 41 de sonete (1975), Rondeluri (1980), O lumină de cuvinte (1994), Un gând, un chip știut, un vis, un timp (2002), Cântările Cântării lui Solomon (puse în vers după Biblie)(2008).

”Nu există bătrânețe în prieteniile durabile. Există câștigul întâlnirilor, oricât ar fi de rare, și uriașa pierdere când dispare celălalt. Adio, dragă Dinu, intelectual și creator de vorbe” – Radu Boroianu     PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.