Acasă Economie Ilfov: CJ Ilfov sprijină IMM-urile pentru a crește pe piețele regionale

Ilfov: CJ Ilfov sprijină IMM-urile pentru a crește pe piețele regionale

DISTRIBUIȚI

 149185 – 21022017 –  Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, a semnat – la 20 februarie 2017 – acordul de parteneriat din cadrul proiectului ”Succession and transfer of business in regions – Stob regions” (Succesiune și transferul de afaceri în regiuni – Stob) finantat prin Programul de Cooperare Interregională Interreg Europe, Axa prioritară 2 – Competitivitatea întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 3(d) – sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și de a se angaja în procesele de inovare.

Obiectivele generale ale proiectului sunt consolidarea politicilor și programelor de dezvoltare regională, în special a programelor privind investițiile în dezvoltarea și crearea de locuri de muncă, a programelor privind cooperarea teritorială europeană, sprijinirea IMM-urilor în vederea dezvoltării, creșterii și inovării, optimizarea absorbției fondurilor structurale și de investiții în regiunile care sprijină succesiunea în cadrul companiilor și transferul de afaceri.

Proiectul va fi implementat in perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2021 și va avea un buget de  2.133.138 euro, din care bugetul partenerilor externi este de 1.994.713 euro, iar bugetul Consiliului Județean Ilfov este de 138.425 euro. Contribuția financiara a consiliul este 20.763,75 euro.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Camera de Comerț și Industrie Brandenburg – Germania, Consiliul Municipal Glasgow – Scoția, Centrul de Dezvoltare al Afacerilor Vaeksthus Southern Denmark –  Danemarca, Regiunea Malopolska – Polonia, Kainuun Etu Ltd – Finlanda, Agenția de Dezvoltare Regională pentru IMM Plovdiv – Bulgaria, Consiliul Județean Ilfov, Centrul de Suport al Afacerilor Kranj – Slovenia, Camera de Comerț, Industrie și Navigație din Sevilia – Spania.

În vederea implementării proiectului, Consiliul Județean Ilfov a selectat trei categorii de părți interesate, în functie de sectorul lor de activitate și de implicarea în activitățile proiectului:

  1. Sectorul administrativ: Ministerul Fondurilor Europene, Direcția Generală Programe Competitivitate, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Agenția de Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI), Asociația de Dezvoltare Intercomunitară București-Ilfov (ADIBI) .
  2. Sectorul afacerilor: Ilfov Business Hub (IBH), Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Măgurele High-Tech Cluster (MHTC), Camera de Comerț și Industrie Ilfov (CCIF), Camera de Comerț și Industrie București (CCIB), Asociația Oamenilor de Afaceri din Ilfov (AOAI), Price Waterhouse Coopers (PWC).
  3. Sectorul cercetare și dezvoltare: Institutul Național pentru Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară ”Horia Hulubei”, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB).PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.