Acasă Politic Monica Macovei cere Ministerului Justiției transparență în modificarea legislației penale

Monica Macovei cere Ministerului Justiției transparență în modificarea legislației penale

DISTRIBUIȚI

148885 – 070212017 –  Europarlamentarul Monica Macovei cere ​ministrului Justiției, Florin Iordache, să ​spună ”clar și repede” ​adevărul despre situația proiectului de lege de modificare a Codurilor ​penal și de procedură penală ​și să anunțe public calendarul consultărilor și lista specialiștilor invitați.

Ce înseamnă “grup inter-instituțional de lucru”, pe care vrea să îl organizeze Ministerul Justiției? A trimis ministrul Iordache invitații nominale sau este o invitație publică, deschisă oricui? Va accepta din nou ministrul Iordache la consultări “specialiști”,​ persoane care sunt deja condamnate sau sub anchetă penală, ONG-uri create și finanțate de oligarhi aflați în închisoare, așa cum a făcut la consultarea publică pe OUG 13? Cine sunt specialiștii la care se gândește domnul Iordache?”, afirmă europarlamentarul.

Macovei subliniază că Ministerul Justiției trebuie să elaboreze un proiect de lege de modificare a Codurilor, bzate pe transparență și în acord cu cerințele CCR si ale ​instituțiilor judiciare.

Monica Macovei mai arată că neîncrederea în Guvernul Grindeanu este la cote înalte și că lipsa de transparență contribuie la această stare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.