Acasă Externe SUA: A murit ambasadorul Rusiei la ONU

SUA: A murit ambasadorul Rusiei la ONU

DISTRIBUIȚI

149178 – 21022017 –  Ambasadorul Rusiei pe langa Organizatia Natiunilor Unite, Vitali Ciurkin, a decedat luni la New York, a anuntat Ministerul de Externe rus, intr-un comunicat preluat de Reuters si citat de Agerpres.

Ministerul nu a oferit detalii despre circumstantele decesului, insa precizeaza ca Ciurkin a murit cu o zi inainte sa implineasca 65 de ani si le transmite condoleante rudelor diplomatului.

Publicatia New York Post noteaza, citand surse sub rezerva anonimatului, ca Vitali Ciurkin a fost adus de urgenta luni dimineata la un spital din Manhattan, din cauza unor probleme cardiace.

Ambasadorul lucra la resedinta sa cand i s-a facut rau, in jurul orei locale 9.30. La sosirea echipajului de salvare, diplomatul era inconstient si i s-au facut manevre de resuscitare. Starea sa era foarte grava cand a ajuns la spital, iar medicii nu i-au putut salva viata.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul misiunii permanente a Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin era ambasador in cadrul forului de la New York din 2006. Anterior, fusese seful misiunilor diplomatice ale Rusiei in Canada si Belgia, precum si trimisul special al Moscovei pe langa NATO si UE.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.