Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Tolo.ro: Provocatorii vor fi depistați dacă Ministerul de Interne vrea

Tolo.ro: Provocatorii vor fi depistați dacă Ministerul de Interne vrea

DISTRIBUIȚI

148760 – 020212017 – Dacă Ministerul de Interne vrea, ofițerii îi vor depista cu ușurință pe autorii violențelor de la capătul acestei zile tensionate, dar pașnice, scrie Tolo.ro.

„De ce? Pentru că jandarmii îi cunosc foarte bine pe ultrași. La deplăsări, jandarmii au chiar ofițeri de legătură printre ei. Ofițeri declarați, la vedere, acceptați că n-au încotro de către ultrași. În toată lumea, forțele de ordine îi fișează și monitorizează pe acești oameni. Ei sunt filmați. Asta pentru că ultrașii sunt vectori de risc social. Își construiesc prestigiul prin violență. Se bat între ei, dar se unesc ori de cîte ori înfruntă împreună autoritățile”, se mai arată în articol.

„Își lansează provocările pe net și se pregătesc din vreme pentru violențe. Iar acest război, inegal, dintre stat și grupurile reduse numeric și binecunoscute, conține și o doză de coabitare. Ultrașii sunt infiltrați și, în anumite cazuri, controlați. De asemenea, există o coabitare între ultrași și cluburile de fotbal pe care le susțin. Jandarmii sunt în posesia mai multor rapoarte care atestă faptul că ultrașii primesc bani, pentru deplasări, regia de dinainte de meciuri și alte costuri, din partea patronilor cluburilor din România.

„Potrivit surselor Gazetei Sporturilor din interiorul galeriilor, ultrașii violenți dinamoviști prezenți sînt apropiați ai lui Elias Bucurică, care domină o parte din PCH. Bucurică este unul dintre liderii galeriei lui Dinamo, ”omul lui Gabi Oprea”, vizibil la congresele UNPR și prezent la lansarea din 2014 a candidaturii lui Victor Ponta pe Stadionul Național. (…) Potrivit altor surse, pe care ziarul nu le-a putut confirma, unii dintre ultrași au fost văzuți miercuri, înainte de miting, la hotelul RIN al fraților Ionuț și Robert Negoiță. Ionuț este patron al lui Dinamo, iar Robert este primar al Sectorului 3 din partea PSD”, mai scrie articolul, care adaugă: „Dar să nu politizăm în nici un fel povestea!”.

Continuarea pe Tolo.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.