Acasă Nord-Est Iasi Un lider PSD, cere demisia ministrului Iordache: ”Am ajuns într-un punct asemănător...

Un lider PSD, cere demisia ministrului Iordache: ”Am ajuns într-un punct asemănător celui de la Revoluţia din 1989”

DISTRIBUIȚI
Sursă foto: europafm.ro

148799 – 020212017 – Vicepreşedintele PSD şi primar al oraşului Iaşi, Mihai Chirică, cere retragerea ordonanţei referitoare la modificarea codurilor penale „la fel de urgent cum a fost adoptată” şi cere demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, „singurul om responsabil de haosul pe care l-a creat în aceste zile” precizează gândul.info.

Am urmărit şi eu ca şi dumneavoastră cu mult interes, atenţie şi responsabilitate ceea ce se întâmplă.  În mod aproape nejustificat am ajuns într-un punct asemănător celui de la Revoluţia din 1989. (…) Aş pleca de la ceea ce s-a întâmplat pe 11 decembrie. Au ales şi au învestit un Guvern, dar la câteva săptămâni văd că se discută foarte puţin despre programul de guvernare şi foarte mult despre nevoile unor legi care vizează justiţia. Guvernul în momentul de faţă este aproape paralizat„, a spus Chirica într-o conferinţă de presă.

Vicepreşedintele PSD a mai afirmat că România are nevoie de stabilitate şi de consens şi că, tocmai pentru că oamenii au votat PSD, partidul nu trebuie să se dezică, ci trebuie să meargă până la capăt cu programul de guvernare, iar acest lucru nu se poate face în situaţia de „blocaj” în care s-a ajuns.

Astăzi asistăm, din păcate, la un blocaj care a fost introdus aprope artificial, care nu a făcut decât să aducă din nou oamenii în stradă, să-i facă vulnerabili, să-i pună să se certe între ei, să se înjure. Nu aceasta este pol itica pe care vrea să o ducă PSD. (…) De aceea astăzi voi încerca să transmit un mesaj şi să propun Guvernului Grindeanu şi domnului preşedinte să abroge la fel de urgent ordonanţa de urgenţă 13/2017, să propună un proiect de lege în Parlament, să facă dezbatere publică, să consulte societatea civilă, să se refacă pactul social şi politic cu românii. De aceea cer public demisia domnului ministru al Justiţiei Florin Iordache, pe care îl văd singurul om responsabil de haosul pe care l-a creat în aceste zile. Avem nevoie de oameni competenţi, de oameni care să privească cu demnitate în ochii românilor„, a transmis Mihai Chirica.

Liderul PSD a specificat că tot ceea ce are să-i reproşeze lui Liviu Dragnea este faptul că nu ştie să-şi aleagă oamenii de care se înconjoară, că nu a selectat oameni competenţi în jurul său şi nu ascultă sfaturile celor care contează: „Eu, personal, îi cer domnului preşedinte Liviu Dragnea să corecteze greşelile comise, are puterea şi responsabilitatea să facă acest lucru„.

În ceea ce priveşte demisia  Guvernului, Chirică a declarat că, după părerea sa, Grindeanu nu trebuie să plece de la Palatul Victoria şi nici nu trebuie să se ajungă la alegeri anticipate, ci premierul trebuie să continue cu oameni responsabili care pot să facă orice proiect de lege să îi reprezinte pe toţi românii. Acesta a mulţumit fostului ministru Florin Jianu pentru „actul de demnitate personală pe care l-a făcut„, şi a accentuat că solicitarea sa se adresează premierului Sorin Grindeanu, care ar trebui să-l remanieze imediat pe Iordache. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.