Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: România susține o Europă consolidată, unitară și inclusivă

Bruxelles: România susține o Europă consolidată, unitară și inclusivă

DISTRIBUIȚI

149544 – 10032017 – Premierul Sorin Grindeanu a avut, la Bruxelles, o întâlnire bilaterală cu Christian Kern, cancelarul Republicii Austria, în contextul reuniunii Partidului Socialiștilor Europeni. La întâlnire a participat și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

Cei doi au avut un schimb de opinii cu privire la prioritățile aflate pe agenda europeană, cu accent asupra temelor discutate la Consiliul European din 9 – 10 martie. În acest context, șeful Executivului de la București a reconfirmat atașamentul proeuropean și angajamentul ferm al României de a contribui activ la consolidarea proiectului european, inclusiv din perspectiva Brexit și a dezbaterilor legate de viitorul Uniunii Europene.

“România își menține clar poziția privind aprofundarea Uniunii, cu toate politicile și proiectele sale de succes, mai ales Piața Internă, Spațiul Schengen și zona Euro. Reconfirm susținerea României față de o Europă consolidată, unitară și inclusivă”, a subliniat prim-ministrul Grindeanu. În timpul întrevederii, cei doi oficiali au agreat efectuarea, în perioada următoare, a unei vizite oficiale a premierului României la Viena, în contextul dezbaterilor privind viitorul Uniunii Europene, detaliile urmând să fie stabilite pe canale diplomatice.

Un alt punct al discuției a vizat relațiile economice dintre cele două țări, cu accent asupra investițiilor cu capital austriac în țara noastră, având în vedere faptul că Austria este unul dintre principalii parteneri comerciali ai României. Premierul Sorin Grindeanu a prezentat pe scurt prioritățile Guvernului pentru perioada următoare, menționând preocuparea pentru continuarea măsurilor de susținere a mediului de afaceri.

La rândul său, cancelarul Austriei, Christian Kern, l-a felicitat pe primul-ministru pentru rezultatul alegerilor și l-a asigurat că va susține România în efortul de atragere a fondurilor europene pentru finanțarea proiectelor care să contribuie la remedierea condițiilor din penitenciare.

Un alt aspect discutat a vizat procesul de pregătire a preluării Președinției Consiliului UE, ținând cont de faptul că România va prelua Președinția în primul semestru al anului 2019. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a subliniat că Președinția Consiliului UE reprezintă o provocare pentru România și a arătat că autoritățile de la București vor colabora îndeaproape cu cele austriece având în vedere că România va prelua președinția Consiliului UE de la Austria.

Premierul Sorin Grindeanu se află într-o vizită la Bruxelles, în perioada 8-9 martie, unde participă la reuniunea PES și are o serie de întâlniri cu înalți oficiali europeni, în marja reuniunii Consiliului European.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.