Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Atenție la cursul valutar!

București: Atenție la cursul valutar!

DISTRIBUIȚI

149639 – 15032017 –  Deputatul PMP, Adrian – Mihaiţă Todoran avertizează cu privire la iresponsabilitatea coaliţiei de guvernare, ale cărei acţiuni au provocat prăbuşirea monedei naţionale.

”Acțiunile politice eronate ale coaliției de guvernare PSD-ALDE, ce nu îşi pot găsi drumul potrivit între promisiunile făcute în campania electorală și dorința de a dezincrimina corupția, precum și alimentarea unor lupte instituționale sau adoptarea unor măsuri economice nesustenabile, au dus la prăbuşirea monedei naționale faţă de euro. Cursul de referinţă al BNR a atins miercuri, 8 martie 2017, un nivel record de 4,551 lei, nivel care nu a mai fost atins din 7 iunie 2013. Acest fapt a provocat nesiguranță în economie, dar și probleme românilor cu împrumuturi în euro”, a declarat Todoran.

Potrivit deputatului PMP, deprecierea este cauzată de tensiunile dintre Guvern şi societatea civilă, pe fondul adoptării OUG 13, sau, mai recent, de amendamentele inițiate de PSD privind grațierea unor fapte de corupție. ”Insuficiența veniturilor pentru acoperirea cheltuielilor angajate în programul de guvernare, ce ar putea determina ca limita de 3% din PIB a deficitului bugetar să fie depășită, constituie un element în plus care a dus, probabil, la aceste schimbări bruște în piața valutară. Consider că susținerea de către coaliția guvernamentală PSD-ALDE a unor politici fiscale nefundamentate, ce nu găsesc suport în dinamica încasărilor bugetare, a dus la dezichilibrul serios între moneda națională și euro. Prin urmare, putem admite că tensiunile de pe scena politică au influențat extrem de mult evoluția cursului monedei naționale”, a mai afirmat Todoran.

Pe cale de consecință, deputatul face un apel la responsabilitate în ceea ce privește activitatea Parlamentului, dar și a Guvernului. “Europa traversează momente grele și impredictibile, iar în acest context, România are nevoie de stabilitate politică și economică!”, a conchis Todoran.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.