Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Discuții româno – franceze pentru dezvoltarea cooperării militare

București: Discuții româno – franceze pentru dezvoltarea cooperării militare

DISTRIBUIȚI
Aspect din timpul convorbirii oficiale
Aspect din timpul convorbirii oficiale

149642 – 15032017 – Marți, 14 martie, la sediul M.Ap.N., a avut loc întrevederea ministrului apărării naţionale, Gabriel Leș, cu ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti, François Saint-Paul.

Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru reconfirmarea caracterului special al relaţiei bilaterale, prin prisma Parteneriatului Strategic dintre România şi Franţa. Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii pe teme de interes reciproc, cu accent pe evoluţia situaţiei de securitate în Europa şi pe intensificarea cooperării, atât în domeniul apărării în cadrul Uniunii Europene şi NATO, precum şi în context bilateral.

Au fost discutate priorităţile Uniunii Europene în domeniile apărării şi securităţii, pe temele importante de pe agendă – cooperarea structurată permanentă, structura permanentă de conducere şi planificare, respectiv revizuirea coordonată anuală a apărării, cu sublinierea importanţei implementării deciziilor luate la recentul Consiliu al UE în formatul miniştrilor de externe şi ai apărării, de la începutul lunii martie.

De asemenea, a fost confirmat angajamentul pentru consolidarea relaţiilor bilaterale în contextul actual de securitate, inclusiv prin identificarea şi avansarea unor modalităţi concrete de dezvoltare a cooperării militare dintre România şi Franţa, în domenii cum sunt informaţii pentru apărare, pregătirea, instruirea și participarea la misiuni şi operaţii internaţionale, forţele pentru operaţii speciale şi cooperarea în spectrul tehnico-militar.

Cei doi oficiali au convenit asupra necesităţii continuării consultărilor cu privire la temele de actualitate la nivel european şi la subiectele de interes reciproc de pe agenda cooperării bilaterale în domeniul apărării.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.