Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Festivalul Iubirii tulbură cursurile de la Universitate

București: Festivalul Iubirii tulbură cursurile de la Universitate

DISTRIBUIȚI

Astfel de evenimente ”culturale” au loc și în parcuri, lângă blocuri. Primăria nu ia în seamă reclamațiile!149377 – 02032017 – Festivalul Iubirii care are loc în acestă perioadă în Piața Universității tulbură cursurile de la Universitate. Profesorii universitari i-au trimis şi o scrisoare deschisă primarului general al Capitalei prin care solicită interzicerea festivalurilor, anunță Realitatea TV.

Redăm mai jos scrisoarea deschisă a profesorilor din Facultatea de istorie – Universitatea din București:

Doamnei Gabriela FIREA, primarul general al Capitalei

Doamnă Primar general,

Facultatea de Istorie a Universității din București, instituție de tradiție și elită a învățământului superior românesc, este supusă unei constante poluări fonice care împiedică derularea normală a procesului didactic și academic. În urma amenajărilor urbanistice din Piața Universității, spațiul din zona statuilor, aflat în fața clădirii simbol a Universității, a devenit treptat spațiu de desfășurare a unor evenimente de divertisment de tipul târgurilor și festivalurilor. Prin această scrisoare deschisă redactată de către noi, profesorii Facultății de istorie, vă semnalăm efectul negativ pe care această transformare îl are asupra desfășurării procesului didactic în cea mai importantă instituție de învățământ superior din România.

Activitatea didactică a Facultății de Istorie se desfășoară de luni până vineri în intervalul orar 8-20 și sâmbăta între orele 8-16 și include cursuri, seminarii, consultații, cercuri științifice și conferințe. De asemenea, studenții au la dispoziție sala de lectură a bibliotecii de specialitate, deschisă luni-vineri între 8-19 și sâmbăta 8-14.

De câteva zile suntem în imposibilitatea de a ne desfășura activitatea datorită poluării sonore constante creată de ”Festivalul Iubirii”, organizat în acest moment în Piața Universității. Repetițiile, concertele, fondul muzical ambiental acoperă orice altă acțiune desfășurată în facultate, făcând imposibilă activitatea noastră de profesori și determinând o stare de stres și agitație atât în rândul studenților cât și al profesorilor și blocarea procesului didactic. Este o situație cu care ne-am confruntat și în cursul anului trecut cu ocazia unor evenimente similare și pe care am semnalat-o prin numeroase plângeri la Direcția de Mediu a Primăriei și la Poliția locală, rămase fără rezultat.

Vă solicităm luarea de urgență a măsurilor de interzicere a oricăror activități sonore desfășurate în timpul săptâmânii până în ora 20.00 și sâmbăta până în ora 16.00 și, prin aceasta, respectarea actului educațional pe care Universitatea din București îl are ca misiune încă de la fondarea sa în 1864.

Lista semnatarilor

 1. Conf. dr. Florentina Nițu, decan
 2. Conf.dr. Ioan C. Opriș, prodecan
 3. Conf.dr. Cristina Gudin, prodecan
 4. Lect.dr. Alin Victor Matei, prodecan
 5. Prof. dr. Mirela Murgescu, director Departamentul de istoria românilor și a sud-estului european
 6. Lect. dr. Daniela Zaharia, director Departamentul de istorie antică, arheologie și istoria artei
 7. Lect. dr. Manuela Dobre, director Departamentul de istorie universală și relații internaționale
 8. Prof. dr. Bogdan Murgescu, director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat, Universitatea din București
 9. Prof.dr. Viorel Panaite, director Școala doctorală de istorie
 10. Prof.dr. Andrei Pippidi, membru corespondent al Academiei Române
 11. Prof.dr. Adrian Cioroianu, ambasador delegat permanent al României pe lângă UNESCO
 12. Conf.dr. Simona Corlan Ioan
 13. Prof.dr. Monica Chicideanu
 14. Prof.dr. Ecaterina Lung
 15. Prof.dr. Mihai Sorin Rădulescu
 16. Prof.dr. Miron Ciho
 17. Prof.dr. Antal Lukacs
 18. Conf.dr. Valentin Bottez
 19. Lect.dr. Matei Gheboianu
 20. Lect. dr. Andrei Sora
 21. Lect.dr. Silvana Rachieru
 22. Lect.dr. Radu Nedici
 23. Lect.dr. Marian Coman
 24. Prof.dr. Sarolta Solcan
 25. Prof.dr. hab. Florin Müller

26.b Prof.dr. Carol Capita

 1. Lect.dr. Alexandru Mironov
 2. Conf.dr. Ion Bucur
 3. Prof.dr. Mihai Retegan
 4. Lect.dr. Alexandrina Lițu
 5. Lect.dr. Liviu Damian
 6. Lect.dr. Bogdan Antoniu
 7. Lect.dr. Dragos Zaharia
 8. Asist.dr. Cosmin Ioniță
 9. Prof.dr. Alin Ciupală

https://www.realitatea.net/

Astfel de manifestări așa-zis culturale, la care în ultima vreme participă tot mai puține persoane, chiar dacă sunt gratuite (pentru spectatori), au loc, cu prilejul diverselor evenimente, și în parcuri mici situate în imediata blocurilor de locuințe, făcând imposibilă folosirea locuințelor în timpul concertelor excesiv de zgomotoase. Mai mult, zgomotele pot duce și la apariția unor boli și manifestări nervoase din partea celor care le ascultă.

În ciuda petițiilor și reclamațiilor, Poliția, Poliția Locală și Garda de Mediu refuză să ia măsuri pretextând că evenimentele sunt organizate ”legal” de primărie. Legalitatea însă o fac primăriile care încalcă flagrant legea, neluând în seamă populația afectată. PROMPT MEDIA

 

foto:facebook.com/Gabriela Firea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.