Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Inspecție

București: Inspecție

DISTRIBUIȚI

149386 – 02032017 – Joi, 2 martie 2017, o delegație a Regatului Norvegiei, condusă de Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Norvegiei în România, efectuează o vizită la obiectivele de investiții derulate prin Proiectul ”Calea verde spre dezvoltare durabilă”, finanțat printr-un grant acordat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia (SEE 2009 – 2014), pentru care Ministerul Mediului este Operator de Program. Delegația este compusă din cinci parlamentari și doi experți tehnici ai Parlamentului norvegian, precum și doi membri ai Ambasadei, respectiv adjunctul misiunii, Herman Baskâr, și ofițerul pentru Granturile SEE și Norvegiene, Diana Săcărea.

Oficialii norvegieni doresc să cunoască, la fața locului, modul în care se desfășoară activitățile și care sunt rezultatele în cadrul proiectului. În acest scop, vor vizita clădirea Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu și grădinița Frații Grimm unde se derulează lucrările de adaptare constructivă şi energetică a clădirilor în contextul schimbărilor climatice, dar și traseele unde s-au efectuat lucrări de amplasare în subteran a cablurilor electrice și de telecomunicații, în cadrul proiectului pilot în sectorul vulnerabil ”transport”.

Ministerul Mediului este Operator de Program pentru Programul RO07 – Adaptarea la schimbările climatice, în cadrul căruia se implementează proiectul predefinit ”Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă” cu o valoare totală eligibilă de 4.628.535 euro, din care 694.280,25 euro finanțare de la bugetul de stat. Proiectul este implementat de Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, în perioada ianuarie 2015 – aprilie 2017.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.