Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: MAI încearcă să își liniștească angajații

București: MAI încearcă să își liniștească angajații

DISTRIBUIȚI

149432 – 06032017 –  Ca urmare a demersurilor de clarificare a unor aspecte ce țin de aplicarea Hotărârii Guvernului nr.1/2017, pentru stabilirea salariului de bază minim brut, garantat în plată, act normativ aplicabil inclusiv unei ponderi importante a personalului, MAI a întreprins și dispus măsurile necesare pentru implementarea acestor prevederi. Astfel, drepturile salariale aferente lunii februarie 2017, care se plătesc în luna martie 2017, se asigură  la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit la 1.450 lei, atât pentru personalul civil, cât și pentru personalul militar și polițiștii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În acest context, salariaților care au beneficiat până în prezent de salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție în cuantum de 1.250 de lei li se asigură aceste drepturi la nivelul de 1.450 de lei.

Totodată, și angajaților care, în urma analizei drepturilor salariale aferente lunii februarie 2017 au salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție în cuantum aflat între 1.250 de lei și 1.450 de lei, li se asigură aceste drepturi la nivelul de 1.450 de lei.

De asemenea, în contextul elaborării noii legi a salarizării, MAI  va susține o salarizare corectă care să reflecte real activitatea, riscurile, importanța muncii și restricțiile la care sunt supuși zilnic polițiștii și personalul militar.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne este în continuare deschisă dialogului în vederea identificării soluțiilor pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și salarizare ale tuturor angajaților, în condițiile legii, se arată într-un comunicat de presă. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.