Acasă Social Aparare București: Mai multă deschidere din partea MApN

București: Mai multă deschidere din partea MApN

DISTRIBUIȚI

149692 – 17032017  – Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a avut, pe parcursul acestei săptămâni, la sediul M.Ap.N., o serie de întâlniri cu reprezentanți ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război-ANVR, Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”- ANCMRR și cu cei ai Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”.

În cadrul discuțiilor, primele după preluarea mandatului de ministru al apărării, au fost trecute în revistă teme de interes comun și au fost luate în discuție proiectele și prioritățile ministerului în domeniul creșterii calității vieții personalului militar și civil din armată, cu referire atât la cadrele în activitate, cât și la militarii în rezervă și în retragere.

În discuțiile purtate cu generalul (ret.) Marin Dragnea, președintele ANVR, ministrul Leș a transmis un mesaj de respect și prețuire pentru militarii români care au luptat în cel de Al Doilea Război Mondial și a dat asigurări că problemele cu care se confruntă veteranii și văduvele de război se află permanent în atenția echipei de conducere a instituției.

Convorbirile cu reprezentanții ANCMRR s-au axat pe problematica rezerviștilor militari, generalul (ret.) Mihai Iliescu, președintele asociației, apreciind deschiderea constantă spre dialog a conducerii ministerului.

Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”, condusă de generalul-maior (r.) Visarion Neagoe, a prezentat ministrului apărării naționale o informare cu privire la eforturile depuse de organizație, prin conducerea centrală și filialele judeţene,  pentru păstrarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural închinat memoriei eroilor, precum și la proiectele de viitor care vor putea fi puse în operă prin cooperarea cu structurile de profil ale M.Ap.N.

Ministrul Gabriel Leș a apreciat ca extrem de utile întâlnirile cu reprezentanții asociațiilor și a propus ca acestea să fie desfășurate periodic. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.