Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Mandatele care permit participarea delegațiilor României la reuniunile ministeriale ale Consiliului...

București: Mandatele care permit participarea delegațiilor României la reuniunile ministeriale ale Consiliului UE

DISTRIBUIȚI

149547 – 10032017 – Joi a avut loc reuniunea săptămânală a Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene. În cadrul întâlnirii au fost aduse în discuție, în perspectiva aprobării, mandatele care permit participarea delegațiilor României la reuniunile ministeriale ale Consiliului UE.

Discuțiile din cadrul reuniunii interministeriale au fost purtate și asupra ultimelor evoluții din cadrul activității Parlamentului European și a Comisiei Europene. În context, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a reiterat importanța unui dialog constructiv în cadrul Sistemului național de gestionare a afacerilor europene pentru o colaborare eficientă a tuturor instituțiilor implicate.

Pe parcursul reuniunii au fost subliniate eforturile de cooperare interinstituțională în vederea preluării Președinției Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, precum și continuarea activităților de stabilire a pozițiilor naționale.

O altă temă inclusă pe agenda reuniunii vizează cererea de proiecte în cadrul Mecanismului de Conectare a Europei – Rețelele de comunicare trans-europene, element de importanță centrală în consolidarea Pieței Unice Digitale. Din perspectiva ministrului delegat pentru Afaceri Europene, ”inițiativele în domeniul digital reprezintă o poartă spre viitor, fiind strâns legate de valorificarea unor importante oportunități comerciale și educaționale și, implicit, de îmbunătățirea calității vieților cetățenilor. Concret, beneficiile pe care Piața Unică Digitală le aduce cetățenilor sunt multiple și au un impact considerabil: de la servicii de telecomunicații mai bune, prețuri de livrare mai mici și o protecție mai bună a consumatorilor în mediul online, la standarde înalte de protecție a datelor, servicii e-guvernare eficiente, reguli mai clare pentru vânzările transfrontaliere, o mai mare interoperabilitate pentru dezvoltarea produselor și serviciilor și un mediu care stimulează creativitatea”, a susținut ministrul delegat.

Instituțiile avizate din cadrul Sistemului național de gestionare a afacerilor europene vor disemina informația factorilor interesați în vederea lansării unor proiecte în aceste domenii.

Comitetul de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene, care funcționează în actuala sa formă în baza HG nr.34/2017 privind organizarea și funcționarea Sistemului național de gestionare a afacerilor europene în vederea participării României la procesul decizional al instituțiilor Uniunii Europene, își desfășoară activitatea sub conducerea ministrului delegat pentru Afaceri Europene și sub îndrumarea primului-ministru. Principalul obiectiv al acestuia este asigurarea participării eficiente a României la procesul decizional din cadrul instituțiilor Uniunii Europene. Comitetul se reunește săptămânal, asigurând o reprezentare a ministerelor și a altor organe de specialitate, la nivel de secretar de Stat cu atribuții în domeniul Afacerilor Europene.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.