Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Normalitate

București: Normalitate

DISTRIBUIȚI

149775 – 22032017 –  Camera Deputaţilor a adoptat marţi, 21 martie a.c., un proiect de lege care permite plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente tratamentului în străinătate pentru victimele tragediei din clubul Colectiv până la sfârşitul anului 2018, în continuarea cheltuielilor de spitalizare din unităţi publice sanitare româneşti sau din alte ţări.

Astfel, în şedinţa de plen care a avut loc, a fost adoptat, prin vot final, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.74/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din Bucureşti.

Actul normativ care a fost modificat şi completat prevedea posibilitatea plăţii de către Ministerul Sănătăţii a tratamentului în străinătate doar până la data de 31 decembrie 2016, fapt care limita în mod nejustificat accesul victimelor la servicii medicale de specialitate potrivite nevoilor acestor persoane. Prin proiectul de lege adoptat se exceptează de la plată cheltuielile care se decontează din fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi/sau din donaţii ori sponsorizări.

Totodată, lista care stabilea spitalele din afara României unde se puteau face tratamente a fost abrogată, aceasta fiind valabilă doar în faza iniţială a tratamentului, atunci când victimele au fost transferate în străinătate.

De asemenea, având în vedere faptul că în cazul unor tratamente medicale și intervenții chirurgicale plata cheltuielilor este solicitată în avans de unele spitale din străinătate, s-a introdus și posibilitatea de plată în avans pentru tratament.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 64 de persoane şi alte aproape 200 au fost rănite. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.