Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Noul patinoar ”Mihai Flamaropol” va fi gata în doi ani și...

București: Noul patinoar ”Mihai Flamaropol” va fi gata în doi ani și va costa 100 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Acesta va fi construit de asocierea Astaldi – UTI149868 – 27032017 – Primaria Capitalei anunta ca lucrarile de refacere si modernizare a patinoarului ”Mihai Flamaropol” din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu au demarat la inceputul lunii martie, dupa ce vechea constructie aflata intr-o stare avansata de degradare a fost demolata la finele anului trecut. Patinoarul, construit in 1952, dar si terenul si imobilele aferente au fost preluate in anul 2013 de Municipalitate, prin hotarare de guvern, de la Ministerul Tineretului si Sportului.

Potrivit primarului general Gabriela Firea, au fost prevăzuți îân acest an 33.500.000 lei pentru acest proiect care va fi gata în doi ani.  Noul patinoar va avea o capacitate de 3.100 de locuri si se va adresa atat sportivilor de performanta, cat si publicului consumator de sport pe gheata. Vorbim despre un patinoar artificial olimpic, dotat si echipat la standarde de inalta calitate, unde vor putea fi organizate competitii sportive pe gheata la cel mai inalt nivel international. Constructia, cu o suprafata desfasurata de aproximativ 9.500 mp, va avea dubla functiune: patinoar si centru sportiv si de agrement. In cadrul centrului sportiv si de agrement vor exista spatii pentru exercitii fizice “clasice “(bazin inot, wellness, sala de baschet, sali fitness, aerobic), dar si pentru disciplinele de sport urban (skateboarding, skating, byking, escalada). De asemenea, sunt prevazute si spatii comerciale dedicate sporturilor (magazin echipament sportiv) si gastronomie (cafenea si restaurant).

Proiectul prevede, de asemenea, construirea unei parcari cu 108 locuri atat pentru public cat si pentrut sportive, respectand astfel cerintele de omologare ale Federatiilor internationale de hochei, patinaj etc, precum si normele de urbanism existente.

In cadrul proiectului se vor amenaja peste 14.000 de mp de spatii verzi atat la sol cat si pe acoperisul cladirii, care va fi pietonal.  Tot pe acoperis va fi amenajat un spatiu destinat practicantilor sporturilor pe role, skate sau bicicleta. Pe timpul iernii, suprafata va putea fi amenajata ca snow park, in acest scop fiind prevazuta amplasarea unui tun de zapada in varful pantei principale.

Valoarea contractului de servicii de proiectare si lucrari de constructii pentru această investiție este 99.935.947,53 lei exclusiv TVA. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi – UTI.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.