Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Scad lefurile celor de la Antifraudă

București: Scad lefurile celor de la Antifraudă

DISTRIBUIȚI

149442 – 06032017 –  Până când salariile celor de la stat vor fi majorate cu sută la sută, conform promisiunilor făcute de ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, inspectorii de la Antifraudă se aleg cu lefurile scăzute, după ce președintele ANAF redus sporul de suprasolicitare psihică, de la 25% la 5%, anunță HotNews.ro.

Reamintim ca premierul a cerut reformarea ANAF, dupa ce situatia incasarilor bugetare a fost analizata unei intalniri dintre premierul Sorin Grindeanu, ministrul Finantelor Publice Viorel Stefan si presedintele ANAF, Bogdan – Nicolae Stan.

Presedintele ANAF a aratat ca totalul veniturilor bugetare colectate cumulat ianuarie si februarie 2017 a insumat 31.991,1 mil.lei, ceea ce reprezinta o diminuare cu 0,9% – indice nominal fata de perioada similara a anului trecut si in conditiile in care incasarile din ianuarie 2016 s-au realizat prin aplicarea cotei de 24% TVA, in timp ce ianuarie 2017 a reflectat colectarea TVA in cota de 20%.

Sindicaliștii au sărit imediat și cer extinderea sporurilor de suprasolicitare neuropsihică

SNFP critică inițiativa Guvernului de diminuare a sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică pentru angajații Antifraudă de la 25% la 5%.

Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, SNFP, organizație sindicală care reprezintă funcționari publici și personal contractual de la nivelul administrației publice centrale și locale, critică inițiativa Guvernului de a diminua sporul de risc și suprasolicitare neuropsihică pentru angajații structurii Antifraudă de la cuantumul de 25%, cat este prevazut in prezent, la un cuantum de 5%, având în vedere că riscul în combaterea și impunerea disciplinei economico-financiare a crescut, nejustificânu-se astfel sub nicio formă diminuarea acestui spor.

Mai mult, SNFP solicită extinderea aplicării sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică și pentru celelalte instituții cu atribuții de control și executare, respectiv, ANAF, Protecția Consumatorului, Inspecția Muncii, Garda Națională de Mediu, ARBDD etc. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.