Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Se pregătește vizita în România a ministrului polonez al Apărării

București: Se pregătește vizita în România a ministrului polonez al Apărării

DISTRIBUIȚI

149708 – 17032017  – Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leș, a primit vineri, 17 martie, la sediul M.Ap.N., vizita ambasadorului Republicii Polone la Bucureşti, Marcin Wilczek.

Discuţiile s-au concentrat pe cooperarea bilaterală în domeniul apărării, în cadrul Parteneriatului Strategic între România şi Polonia, implementarea deciziilor Summit-ului de la Varşovia, precum şi coordonarea acţiunilor în formatele regionale de cooperare.

A fost evidenţiat angajamentul celor două părţi de utilizare la maxim a cadrului oferit de Parteneriatul Strategic pentru intensificarea relaţiilor în domeniul apărării, atât prin participarea la exerciţii multinaţionale şi la alte activităţi de instruire a forţelor, precum și prin cooperarea în domeniul forţelor aeriene, apărării împotriva rachetelor balistice şi în plan tehnico-militar.

În context aliat, cei doi oficiali au subliniat importanţa coordonării eforturilor pentru realizarea prezenţei înaintate pe întregul flanc estic al Alianţei, ca parte principală a întăririi posturii de descurajare şi apărare a NATO. În acest sens, au fost discutate elemente specifice de coordonare a contribuţiilor reciproce cu subunităţi militare şi personal de stat major la operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale de la Craiova, respectiv a Grupului de luptă sub coordonarea SUA din Polonia.

Totodată, au fost discutate aspecte legate de organizarea vizitei oficiale în România a ministrului polon al Apărării, care urmează să aibă loc în primăvara acestui an. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.