Acasă Sud-Est Constanta Constanța: Exercițiu cu elicoptere americane la Mihail Kogălniceanu

Constanța: Exercițiu cu elicoptere americane la Mihail Kogălniceanu

DISTRIBUIȚI
AIRPOWER 03 Zeltweg/Fliegerhorst Hinterstoisser s70 Foto Bundesheer/K. Tokunaga 25.06.03
AIRPOWER 03
Zeltweg/Fliegerhorst Hinterstoisser
s70
Foto Bundesheer/K. Tokunaga
25.06.03

149476 – 07032017 – Miercuri, 8 martie, începând cu orele 12.30, în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu, militari români și americani vor participa la un antrenament comun pentru manevre de încărcare și operațiuni de asalt cu elicoptere, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea flancului estic al NATO, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve.

Elicopterele, de tipul UH-60 Black Hawk, aparțin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forțelor Terestre ale SUA și au sosit la 2 martie, de la Salonic, Grecia, la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu.

Brigada 10 elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operațiunii Atlantic Resolve, având peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere și mai mult de 700 de elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia și România, pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii față de stabilitatea și securitatea Europei de Est. –  PROMPT MEDIA

foto:ovishow.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.