Acasă Sud-Est Constanta Constanța: Plaja de la Capu Midia luată cu asalt

Constanța: Plaja de la Capu Midia luată cu asalt

DISTRIBUIȚI

149634 – 15032017 –Aproximativ 1.200 de militari români şi americani vor participa la Exerciţiul bilateral româno-american SPRING STORM 17, organizat de Forţele Navale Române, în perioada 16 – 22 martie, în raioane maritime ale Mării Negre şi în zona de litoral de la Capu Midia. Exerciţiul cuprinde acţiuni complexe de apărare a litoralului românesc şi a zonelor urbane, cu sprijin naval, terestru şi aerian.

Sâmbătă, 18 martie, sunt programate secvenţele de debarcare a detaşamentelor de infanterişti marini români şi americani de la bordul navei americane de desant USS Carter Hall (LSD-50). Pe mare, forţele de debarcare vor fi atacate de navele purtătoare de rachete Zborul și Lăstunul, iar fregata Regele Ferdinand, corveta Contraamiral Macellariu şi dragorul maritim Slt. Lupu Dinescu vor simula sprijinul acţiunilor de desant şi respingerea atacului. Secvenţele aeriene vor fi asigurate de două avioane MIG 21 Lancer ale Forţelor Aeriene Române.

La manevre, Forțele Navale Române mai participă cu un elicopter Puma Naval, o ambarcaţiune rapidă pentru scafandri, un detaşament de scafandri EOD şi o companie a Batalionului 307 Infanterie Marină, Forţele Aeriene Române cu un elicopter Puma şi un avion SPARTAN C 27, Forţele Terestre cu un pluton de infanterie, două transportoare blindate de recunoaştere, iar Garda de Coastă participă cu o navă de patrulare. Pe lângă nava de desant menționată, SUA participă cu o companie de infanterie marină şi o echipă de suport logistic a Forţelor Navale ale SUA din Europa.

Luni, 20 martie, sunt programate lansări de rachete antiaeriene STINGER, trageri cu obuziere de 82 mm şi cu armamentul de infanterie, în Poligonul de Trageri Sol-Aer (TIPTSA) de la Capu Midia.

Obiectivul principal al Exerciţiului SPRING STORM 17 este creşterea interoperabilităţii dintre militarii români şi americani, precum şi perfecţionarea deprinderilor militarilor în conducerea şi executarea unei operaţii întrunite amfibii. Exerciţiul face parte din Planul de activităţi al Parteneriatului strategic româno-american şi se înscrie în cadrul măsurilor NATO de asigurare a securităţii colective a aliaţilor în zona Mării Negre.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.