Acasă Externe Donald Trump participă la Summit-ul liderilor statelor membre NATO

Donald Trump participă la Summit-ul liderilor statelor membre NATO

DISTRIBUIȚI

149790 – 22032017 –  Președintele SUA, Donald Trump, va participa la un summit al liderilor statelor membre NATO de la Bruxelles, organizat pe 25 mai, potrivit declarațiilor reprezentanților Casei Albe citați de Reuters.

Datorită cerințelor lui Donald Trump, unii aliați europeni ai SUA se simt presați de solicitările lui Trump privind cheltuielile acordate Apărării şi de discuţiile sale de a stabili o alianţă cu Rusia pentru a contracara militanţii Stat Islamic.

Preşedintele aşteaptă să se întâlnească cu omologii săi din NATO pentru a reafirma angajamentele SUA faţă de Alianţă şi pentru a discuta chestiuni critice NATO, în special împărţirea responsabilităţii aliaţilor precum şi rolul NATO în lupta împotriva terorismului„, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Trump se va întâlni cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Casa Albă, pe 12 aprilie pentru a discuta „fortificarea Alianţei pentru a face faţă provocărilor legate de securitatea naţională şi internaţională”, se mai arată în comunicat.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.