Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti După creșterile de buget și salarii din Educație, premierul așteaptă ”România competentă”

După creșterile de buget și salarii din Educație, premierul așteaptă ”România competentă”

DISTRIBUIȚI

149660 – 15032017 – Prim-ministrul Sorin Grindeanu a vorbit despre nevoia unui sistem educațional adaptat realităților și cerințelor actuale, care să pună bazele ”României competente”. Pentru aceasta este nevoie de dialog și transparență:

”Este imperios necesar să construim cu adevărat ”România competentă”, iar acest deziderat nu se poate atinge decât prin educație. Cred că a venit timpul să ne așezăm cu toții la aceeași masă și să găsim acele soluții care să ne permită să avem o legislație funcțională, transparentă și predictibilă în acest domeniu”, a spus premierul la lîntâlnirea de lucru a rectorilor și președinților de senat din universitățile acreditate, desfășurat la Academia de Studii Economice.

Grindeanu a cerut Ministerului Educației să continue colaborarea cu Administrația Prezidențială în proiectul “România educată”, care va fundamenta viitoarele politici publice și orientările strategice în domeniul educației și a vorbit despre nevoia de stabilitate în acest domeniu.

În acest context, premierul a trecut în revistă măsurile guvernamentale luate deja în favoarea acestui domeniu, considerat strategic și prioritar: creșterea bugetului educației, a salariilor, facilitățile pentru studenți și a vorbit despre înființarea unei Societăți Antreprenoriale Studențești sau a unui program național de colaborare între studenți și agenți economici pentru rezolvarea unor probleme practice.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.