Acasă Nord-Est Iasi Iași: Încă o acţiune româno-moldovenească pentru combaterea contrabandei cu ţigări

Iași: Încă o acţiune româno-moldovenească pentru combaterea contrabandei cu ţigări

DISTRIBUIȚI


1
49876 – 27032017 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora, în cooperare cu omologii din Republica Moldova din cadrul Direcției Vest, au confiscat, în urma unei acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări, peste 13.000 pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

În cadrul acțiunii, au fost reţinuți doi tineri, cetățeni din Republica Moldova, implicați în activitatea de contrabandă, care au fost predați autorităților de frontieră din țara vecină, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 25 martie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora, județul Iași, în cooperare cu omologii lor din Republica Moldova, din cadrul Direcției Regionale Vest, au organizat o acțiune specifică pentru combaterea contrabandei cu ţigări.  Astfel, în jurul orei 22.00, în urma informațiilor puse la dispoziție de autoritățile de frontieră din R. Moldova, polițiștii de frontieră români au monitorizat și cercetat o zonă din apropierea malului românesc al râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Prisăcani.

Au fost depistate, la malul românesc al râului Prut, opt colete voluminoase, legate între ele cu o sfoară ce era prinsă de un arbore și o barcă gonflabilă cu vâsle și pompă. În imediata apropiere, poliţiştii de frontieră, folosind câinii de însoțire, Nebagu și Pabat, au reținut doi tineri, implicați în activitatea de contrabandă, care au fost duși la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţeni din Republica Moldova, în vârstă de 27, respectiv 22 de ani. Cu privire la cele constatate, tinerii au declarat că trebuiau să transporte, cu ajutorul bărcii gonflabile, colete cu țigări, de pe malul moldovenesc al râului Prut pe cel românesc, în schimbul sumei de 200 euro. În urma inventarierii celor opt colete, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 13.125 pachete de țigări, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 93.844 lei. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi a depistării tuturor persoanelor implicate, iar cei doi tineri au fost predaţi autorităţilor de frontieră vecine în baza acordului de readmisie. PROMPT MEDIA

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.