Acasă Nord-Est Neamt Neamț: Ședință comună a Guvernelor de la București și Chișinău

Neamț: Ședință comună a Guvernelor de la București și Chișinău

DISTRIBUIȚI

149709 – 17032017  – Cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Guvernele de la București și Chișinău se vor reuni într-o ședință comună. Ședința va avea loc la 23 martie la Piatra Neamţ.

Şedinţa se desfăşoară şi în contextul marcării, pe 27 martie, a Unirii în 1918 a Basarabiei cu România. De-a lungul timpului, cele două executive au avut mai multe întruniri. La 3 martie 2012, a avut loc, la Iași, prima ședință comună a Guvernelor României și Republicii Moldova. Atunci a fost semnat un planul de acțiune pentru instituirea unui Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Unul dintre obiectivele asumate îl reprezintă crearea Comisiei Interguvernamentale România – Republica Moldova. Un alt document semnat se referă la cooperarea și ajutorul reciproc în cazul producerii dezastrelor, dar și la cooperarea în domeniul turismului.

Ziua de 27 martie a fost declarată sărbătoare naţională în Romania, iar săptămâna aceasta și Partidul Liberal din Republica Moldova a depus o inițiativă legislativă ca această zi să devină sărbătoare națională și peste Prut. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.