Acasă Sud Prahova Prahova: DGA a intrat din nou peste mafia de la Înmatriculări

Prahova: DGA a intrat din nou peste mafia de la Înmatriculări

DISTRIBUIȚI

149844 – 24032017 –  Ofiţerii de poliţie judiciară ai DGA Prahova au identificat un agent de poliție din cadrul SPCRPCIV Prahova, imediat după ce a primit suma de 1.000 lei pentru a urgenta înmatricularea unor autovehicule.

Pentru administrarea probatoriului faptei, în cursul zilei de ieri au fost efectuate mai multor percheziţii la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova şi la locuința agentului de poliţie, cercetat sub aspectul săvârșirii a opt infracțiuni de luare de mită. Cu această ocazie, ofițerii D.G.A. au identificat asupra poliţistului şi la domiciliul acestuia, mai multe sume de bani în lei şi valută, în cuantum de aproximativ 11.500 lei, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Urmare a activităţilor desfăşurate în cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de trei suspecţi, sub aspectul săvârșirii a șase infracțiuni de complicitate la luare de mită, iar faţă de alţi trei suspecţi, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Poliţistul a primit, în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017, direct sau prin interpuşi, de la mai multe persoane, diverse sume de bani pentru urgentarea îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, constând în înmatricularea unor vehicule cu încălcarea prevederilor legale ce reglementau activitatea în cauză. Față de polițist s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penalepentru opt infracțiuni de luare de mită aflate în concurs real, iar faţă de alți doi complici pentru săvârşirea a trei, respectiv o infracţiune de complicitate la luare de mită.

Totodată, faţă de cei trei inculpaţi a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, iar în cazul poliţistului s-a dispus şi interdicţia exercitării profesiei în cadrul SPCRPCIV Prahova pentru aceeaşi perioadă. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.