Acasă Cultura/Media Rep. Moldova: Concert extraordinar la Cahul cu prilejul implinirii a 99 de...

Rep. Moldova: Concert extraordinar la Cahul cu prilejul implinirii a 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România

DISTRIBUIȚI

149733 – 20032017 –  Cu prilejul împlinirii a 99 de ani de la unirea Basarabiei cu Țara, la Cahul va avea loc un concert extraordinar susținut de Mihai Mărgineanu și trupa sa. Evenimentul, organizat de Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Primăria Cahul, Consulatul General al României la Cahul și Casa de Cultură a Studenților din Galați, va avea loc pe 27 martie 2017, la Palatul de Cultură ”Nicolae Botgros” din Cahul, începând cu orele 18.00.

Proiectul are drept scop promovarea identității naționale și a valorilor culturale comune ambelor maluri ale Prutului, cu accent pe tânăra generație, care prin educație și cultură își poate păstra identitatea națională, istoria și valorile spirituale românești. De asemenea, reprezintă și un prilej de aducere în actualitate a evenimentelor care au marcat Unirea Basarabiei cu România. Parlamentul de la București a decis recent ca ziua de 27 martie să fie declarată sărbătoare națională.

Pe 27 martie este aniversată și Ziua Mondială a Teatrului, prilej cu care Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni îi va decerna o diploma de excelență lui Gheorghe Mândru, directorul Teatrului Muzical-Dramatic ”B.P. Hasdeu” din Cahul pentru întreaga sa activitate în slujba promovării valorilor culturale românești în stânga Prutului. Intrarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.