Acasă Externe Agenda Europeana România susține propunerea privind taxare inversă generalizată a TVA

România susține propunerea privind taxare inversă generalizată a TVA

DISTRIBUIȚI

149789 – 22032017 –  Ministrul finanțelor publice, Viorel Ștefan, a participat la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN) din 21 martie 2017, anunță Ministerul Finanțelor.

Pe agenda reuniunii ECOFIN au figurat teme precum cote reduse de TVA pentru publicațiile electronice, mecanismul de taxare inversă generalizată a TVA, Semestrul European, reuniunea G20 a miniștrilor de finanțe și a guvernatorilor băncilor centrale si Fondul European de Apărare.

În ceea ce privește cotele reduse de TVA pentru publicațiile electronice, Consiliul a dezbătut o propunere de modificare a Directivei UE privind TVA prin care publicațiile electronice ar putea beneficia de cote reduse de TVA în același mod ca publicațiile pe suport fizic. În privința mecanismului de taxare inversă generalizată a TVA, Consiliul a dezbătut o propunere pentru prevenirea fraudelor legate de TVA, prin care statele membre ar avea posibilitatea de a aplica temporar taxarea inversă pentru toate operațiunile interne cu bunuri și servicii, peste un prag de 10.000 de euro. În cadrul dezbaterii, ministrul Viorel Ștefan a exprimat acordul României pentru acest proiect care ar permite statelor membre care doresc să aplice un mecanism de taxare inversă generalizată pentru TVA, subliniind în același timp nevoia flexibilizării criteriilor care trebuie îndeplinite pentru ca un stat membru să primească această derogare, precum și o perioadă suficientă de timp pentru implementare, respectiv minim 5 ani. Totodată, a susținut eliminarea plafonului de 10.000 de euro, astfel încât să se lase posibilitatea de decizie privind introducerea unui astfel de plafon la nivelul statelor membre.

De asemenea, în marja ECOFIN ministrul român de finanțe a avut o întâlnire cu ministrul german de finanțe, Wolfgang Schauble. În cadrul întâlnirii ministrul Viorel Ștefan a prezentat situația economică favorabilă a României, având în vedere creșterea economică solidă, însoțită de crearea de noi locuri de muncă într-un ritm accelerat și majorarea veniturilor populației, inflația redusă și deficitul de cont curent scăzut. În context, ministrul român l-a asigurat pe omologul german de întreaga disponibilitate a țării noastre de a contribui la luarea unor decizii care să consolideze proiectul european.

Totodată, ministrul Viorel Ștefan a avut un schimb de opinii cu David Gauke, adjunctul ministrului de finanțe din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.