Acasă Social Timiș: Încă 16 cetățeni străini, opriţi la frontiera cu Serbia

Timiș: Încă 16 cetățeni străini, opriţi la frontiera cu Serbia

DISTRIBUIȚI

149734 – 20032017 –  Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona de competenţă a sectoarelor PF Naidas şi Lunga, 16 cetăţeni străini, cinci pakistanezi şi 11 irakieni, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Evenimentul a avut loc luni dimineața, la orele 5.50. Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră  pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, cinci bărbaţi, patru femei (una dintre ele declarând că este însărcinată) și doi minori, cu vârste cuprinse între șase şi 34 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Tot luni dimineața, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în cooperare cu poliţişti din cadrul Secţiei 12 de Poliţie Periam, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. În jurul orei 4.40, în apropierea localităţii de frontieră Grabat, au fost depistați cinci cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluati şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Pakistan, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani, care nu aveau documente asupra lor. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.