Acasă Social Timiș: Tot mai mulți străini, opriţi la frontiera cu Serbia

Timiș: Tot mai mulți străini, opriţi la frontiera cu Serbia

DISTRIBUIȚI

149974 – 30032017 –  Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona de competenţă a sectoarelor PF Moraviţa si Oraviţa, cinci grupuri formate din 51 de persoane, cetăţeni din Siria, Irak, Afganistan şi Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cursul nopţii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, în cooperare cu jandarmi din cadrul I.J.J. Timiş şi cu poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Deta, au declanşat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale.

Astfel, pe direcţia localităţilor de frontieră Gherman, Gaiu Mic şi Jamu Mare, politistii de frontiera au depistat, la intervale diferite de timp, patru grupuri de persoane, formate din 46 de cetăţeni străini, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră  pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că grupurile erau constituite din 22 bărbaţi, 11femei şi 13 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, iar minorii cu varste între un an şi 17 ani.

Persoanele în cauză au declarat la cercetari că sunt cetăţeni din Afganistan (7), Pakistan (9), Siria (2) şi din Irak (28). Aceştia au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, azi-dimineaţă, în apropierea localităţii de frontieră Grădinari, au fost depistaţi 5 cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetateni sirieni, toti barbati cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.