Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti ANSVSA vă învață cu să cumpărați ouă

ANSVSA vă învață cu să cumpărați ouă

DISTRIBUIȚI

145247 – 12042017 – Doctorul Geronimo Brănescu, preşedintele ANSVSA, a explicat într-o Ediție Specială la TVR, ce trebuie să știm atunci când cumpărăm ouă. El sfătuiește cumpărătorii să evite să ia ouă cu coaja fisurată, turtită sau murdară. Invitatul Ediției Speciale a vorbit despre semnificația codurilor inscripționate pe ouă.

Oamenii trebuie să evite să cumpere ouă de pe marginea drumului, pentru că riscurile sunt cu atât mai mari cu cât se depărtează de spațiile gestionate, înregistrare sau autorizate, spune șeful ANSVSA.

Prima cifră a codului, care poate fi de la 0 la 3, reprezintă sistemul de creştere al găinilor. Cifra 0 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în sistem ecologic; cifra 1 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în aer liber; cifra 2 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în hale, unde se pot deplasa; cifra 3 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în baterii îmbunătăţite.

Următoarele două litere arată ţara de origine (România – RO, Polonia – PL, etc.), apoi sunt inscripționate loterela care reprezintă județul de proveninență (Ag- Arges, Bz-Buzău, etc) și un un cod de trei cifre care reprezintă numărul de ordine în cadrul judeţului.

Sub acest acod apare data până la care ouăle pot fi consumate, data de expirare.

Pe ambalajul de comercializare este menționată mărimea/greutatea oului: XL (73g şi peste), L ( de la 63g până la 73),  M (de la 53 g până la 63), S (sub 53 g) și clasa de calitate (ouă categoria A sau ouă proaspete, ouă categoria B sau ouă calitatea a doua). –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.