Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: De Florii, măsuri sporite pentru siguranța cetățenilor. MAI a suplimentat efectivele...

București: De Florii, măsuri sporite pentru siguranța cetățenilor. MAI a suplimentat efectivele care vor fi prezente în stradă și la frontiera

DISTRIBUIȚI
foto Arhivă

145145 – 07042017 –  Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână, pentru asigurarea desfășurării în condiții de ordine și liniște publică a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Floriilor.

Aproximativ 8.500 de polițiști vor fi mobilizați în fiecare zi la nivel național, numărul patrulelor fiind suplimentat mai ales în apropierea lăcașurilor de cult și în stațiunile turistice, precum și în alte zone aglomerate. Efectivele de ordine publică vor fi prezente la activitățile religioase de amploare care vor avea loc în 19 județe și în București. La aceste manifestări sunt așteptați în jur de 60.000 de credincioși.

Peste 1.400 de polițiști rutieri vor fi mobilizați pe cele mai aglomerate artere de circulație pentru prevenirea accidentelor grave de circulație și fluidizarea traficului, inclusiv în zona mânăstirilor și a bisericilor, a stațiunilor turistice și a punctelor de trecere a frontierei. Ca măsură preventivă, polițiștii rutieri vor acționa cu 332 de aparate radar.

În medie, zilnic, aproximativ 7.000 de jandarmi vor fi la datorie la nivelul țării, pentru siguranța cetățenilor și pentru soluționarea operativă a sesizărilor acestora, având în atenție locațiile unde vor fi organizate manifestări religioase, cultural-artistice și sportive.

La nivel național, peste 5.500 de pompieri, cu 2.800 de mijloace tehnice, vor fi pregătiți în acest sfârșit de săptămână, pentru a putea interveni în situații de urgență, principalele priorități fiind acordarea ajutorului medical de urgență și stingerea incendiilor.

Misiunile de ordine publică dar și cele aero-medicale vor putea fi asigurate și cu o componentă aeriană asigurată de cele 10 aeronave ale Inspectoratului General de Aviație.

Poliția de Frontieră a dispus măsuri pentru suplimentarea efectivelor, având în vedere că începând cu data de 7 aprilie a.c., intră în vigoare Regulamentul de modificare a Codului Frontierelor Schengen, adoptat de către Parlamentul European și Consiliul Europei, care prevede că autoritățile de control la frontieră din statele Uniunii Europene vor efectua, verificări sistematice la intrarea și ieșirea de pe teritoriul statelor membre.

Prin punerea în aplicare de către autoritățile de frontieră române și cele din statele vecine (Ungaria, Bulgaria) a prevederilor Regulamentului, pentru perioada următoare se prefigurează creşterea timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, în punctele de frontieră rutiere.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.