Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Norica Nicolai: O legiferare serioasă şi temeinică este preferabilă uneia rapide

București: Norica Nicolai: O legiferare serioasă şi temeinică este preferabilă uneia rapide

DISTRIBUIȚI

145458 – 25042017 –  O legiferare serioasă şi temeinică este preferabilă uneia rapide, spune la RFI europarlamentarul Norica Nicolai (grup ALDE). În opinia sa, consultarea publică pe legile justiţiei este “esenţială”.

Norica Nicolai declară că “Tudorel Toader ca şi întreg Guvernul este ţinut de o lege care vizează procedurile de tehnică legislativă, mă refer la Legea 24. Sigur, consultarea este obligatorie. Nu trebuie să consulte domnul Toader însă doar sistemul judiciar, trebuie să consulte întreaga populaţie şi pe cei interesaţi în a avea o opinie asupra unui proiect de lege. Trebuie să consulte obligatoriu Consiliul Superior al Magistraturii, care este instituţia prevăzută în Constituţie a aviza, sigur, facultativ, această lege pe care domnul Toader a pus-o în dezbatere”.

Sunt criticile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, o formă de presiune la adresa ministrului Justiţiei? “Nu. Orice cetăţean şi orice lider politic poate avea opinii politice şi poate exprima mulţumirea sau nemulţumirea cu privire la activitatea unui ministru, dar nu consider declaraţiile domnului Dragnea o formă de presiune asupra domnului Toader, pentru că domnul Toader se comportă până în acest moment în limitele pe care i le dă Constituţia”, afirmă europarlamentarul.

Procedează corect Tudorel Toader că nu se grăbeşte să depună legile justiţiei? “Eu vă mărturisesc ca juristă că prefer o legiferare serioasă şi temeinică decât o legiferare rapidă. Consultarea este esenţială, domnul Toader va trebui să prezinte şi o analiză de impact, să vedem care sunt influenţele propunerilor sale în ceea ce priveşte organizarea justiţiei, este o chestiune şi de bugetare, dacă doriţi (…). Eu sper ca într-o lună, pentru că în opinia mea, cam atât timp e necesar, să avem aceste legi pe masa Parlamentului”, spune Norica Nicolai.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică la Antena 3 că este nemulţumit de cum a gestionat Tudorel Toader problema legii privind modificarea codurilor penale şi nu poate spune că este „foarte mulţumit” că l-a susţinut ca ministru al Justiţiei. – sursa: RFI.ro–  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.