Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Peste 2.100 lei leafa netă în București și Ilfov, sub 1.500...

București: Peste 2.100 lei leafa netă în București și Ilfov, sub 1.500 lei în Harghita și Teleorman

DISTRIBUIȚI

  145375 – 20042017 – Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş şi Sibiu sunt zonele în care angajaţii au obţinut anul trecut cele mai mari salarii nete, cu valori cuprinse între 2.138 de lei şi 2.857 de lei net pe lu­nă, arată datele centralizate de Ziarul Financiar pe ba­za datelor de la Institutul Naţional de Sta­tistică. Acestea sunt, de altfel, sin­gurele judeţe în care salariul mediu a de­păşit valoarea de 2.000 de lei net pe lună.

La polul opus se află judeţele Har­ghi­ta, Teleorman, Suceava, Neamţ şi Vran­cea, unde salariile medii ale anga­jaţilor variază între 1.483 de lei şi 1.544 de lei net pe lună, fiind cele mai mici din ţară.

La finalul anu­lui trecut, rata şomajului înre­gis­trat în Bucureşti a fost 1,6%, în timp ce în Harghita a fost de 5,7 % (peste media naţională, de 4,7%), arată datele Agenţiei pentru Ocu­parea Forţei de Mun­că. De ase­menea, Capitala are cea mai mare rată de angajare din România, având în vedere că mai mult de jumătate dintre lo­cuitori au un loc de muncă, dublu faţă de rata de angajare la nivel naţional (care a fost de 24%). Spre comparaţie, în Harghita, numai unu din cinci locuitori lucrează (rata de angajare fiind de doar 21,6%).

Salariul mediu la nivelul întregii economii a ajuns anul trecut la 2.088 de lei net pe lună. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.