Acasă Uncategorized București: Primarul Devei, șase ani cu executare

București: Primarul Devei, șase ani cu executare

DISTRIBUIȚI

145437 – 24042017 –  Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat definitiv luni, 24 aprilie 2017, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la şase ani închisoare cu executare pentru conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului, menținându-se astfel sentinţa penală nr. 468 din 10 iunie 2016. De asemenea, Muntean va  plăti 600 lei cheltuieli judiciare către stat.

În 2013, Mircia Muntean a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la patru ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. În iunie 2016, el a primit într-un alt dosar, tot la ÎCCJ, doi ani închisoare pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului. Cele două pedepse au fost contopite, Mircia Muntean urmând să execute șase ani închisoare cu executare.

Cea de-a doua decizie, din iunie 2016, s-a judecat în apel la Completul de cinci judecători de la ÎCCJ, iar decizia de luni, 24 aprilie 2017, este definitivă.

În al doilea dosar, Mircia Muntean a fost trimis în judecată în 2015, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Procurorii susțin că, la data de 30 octombrie 2014, organele de poliție din cadrul municipiului Deva au fost sesizate cu privire la faptul că, în zona aflată în intersecția semaforizată dintre str. Zarandului și str. Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulație a sensului de mers Sibiu – Arad, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de Mircia Muntean. Din probe a reieșit că Mircia Muntean, aflat în stare de ebrietate, a intrat în coliziune cu vehiculele aflate în staționare la culoarea roșie a semaforului, venind din spatele acestora și nereușind să oprească la timp autoturismul la volanul căruia se afla, ulterior îndepărtându-se de zona accidentului. –  PROMPT MEDIA

 

foto:zhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.