Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: RATB execută traseele către localitățile din Ilfov la cererea UAT-urilor

București: RATB execută traseele către localitățile din Ilfov la cererea UAT-urilor

DISTRIBUIȚI

Se va putea organiza atribuirea de trasee în județul Ilfov pentru operatorii privati care pot opera și pe raza Capitalei145485 – 26042017 –  Referitor la protestul Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), organizat la 26 aprilie în fața Guvernului, Primăria Capitalei precizează că RATB execută traseele către localitățile din Ilfov la cererea Unităților Administrativ Teritoriale, prestând un serviciul de utilitate publică pe cheltuiala acestora, în baza Legii nr. 92/2007, legea serviciilor de transport public local.

”Menționăm că aceste trasee nu au fost licitate de operatorii privati și nu înregistrează un profit consistent. Legislația actuală nu permite operatorilor privați să obțină trasee de transport public local de călători decât prin licitație. Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară va oferi cadrul necesar pentru organizarea unui transport public de calitate în zona metropolitană a Bucureștiului și va rezolva toate situațiile conflictuale din prezent, în beneficiul călătorilor. Astfel, se va putea organiza atribuirea de trasee în județul Ilfov pentru operatorii privați care pot opera și pe raza municipiului București. Conform Directivei UE 1370, operatorilor aparținând autorităților publice li se pot atribui direct trasee, însă, RATB nu are capacitatea de a deservi toate traseele. Sublinem, de asemenea, că nici după achiziția celor 400 autobuze noi pentru care PMB va organiza licitație internațională, RATB nu va avea capacitatea de a efectua transport public atât în București, cât și în județul Ilfov, de aceea vor fi organizate de urgență licitații de trasee. Și în cazul municipiului București, pe unele trasee, se va organiza licitație. Scopul acestor licitații îl constituie efectuarea unui transport rapid, de calitate pentru cetățeni și nu realizarea unui profit pentru RATB. Reamintim că Primaria Municipiului București a aprobat în ședința Consiliului General din data de 29 martie 2017 înființarea a 56 de linii noi de transport public, care să facă legătura între cartierele mari ale Bucureștiului și localitățile importante din județul Ilfov. De asemenea, vor face legătura între cartierele de periferie ale Capitalei și zona de centru a municipiului București”.

Reprezentanții COTAR protestează în fața Guvernului, cerând o ordonanță de urgență pentru eliminarea pirateriei din transport. Reprezentanții transportatorilor solicită autorităților scoaterea în afara legii a platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat și a tuturor platformelor online care fac servicii de transport de persoane nedeclarat, nefiscalizat în România și neautorizat conform legislației în vigoare.

În plus, aceștia cer scoaterea în ilegalitate a tuturor firmelor care fac transport regulat, pe rute pentru care nu au participat la licitații și nu au câștigat dreptul de a le opera. Totodată, COTAR solicită anularea hotărârii de Consiliu General prin care s-a decis introducerea RATB pe toate traseele dintre București și Ilfov care au fost scoase la licitație și câștigate, apoi operate, conform legii, de transportatorii privați.

Potrivit sursei citate, CGMB comite astfel două abuzuri majore, făcând concurență neloială transportatorilor privați care au investit peste 25 de milioane de euro în afacerile pe care le pune acum în pericol și prin decizia de a subvenționa din banii bucureștenilor transportul din Ilfov. – foto: Digi24.ro –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.