Acasă Nord-Est Botosani Campanie de informare pentru combaterea depresiei

Campanie de informare pentru combaterea depresiei

DISTRIBUIȚI

145132 – 06042017 – Vineri, între orele 11.00-14.00 în Piața Mare din Botoșani mai mulți voluntari vor distribui materiale informative privind simptomele și tratamentul depresiei, iar cadre medicale calificaet vor face analize gratuit pentru glicemie și tensiune arteriale celorvor dori să își controleze starea de sănătate.Acțiunea are loc în cadrul unei campanii de informare publică privind simptomele și combaterea depresiei. Organizația Mondială a Sănătății a atrage atenția asupra depresiei.

Statisticile din 2016 arată că în România 1 din 2 tineri nu merge deloc la teatru, operă, balet sau concert de muzică clasică, 9 din 10 tineri petrec 8 ore/zi la televizor, internet sau jocuri video, 1 din 10 tineri consumă alcool zilnic, iar 1 din 3 tineri fumează zilnic.

Așa cum i-am obișnuit pe botoșăneni din 2012, în fiecare an organizez, la câteva luni astfel de activități preventive care au ca scop educarea cetățenilor să apeleze periodic la controale medicale. Cel mai important este să știm dacă suferim de o anumită boală și să putem lua măsuri din timp. Depresia este o problemă care trebuie tratată cu seriozitate, în special atunci când discutăm despre tineri. Cred că trebuie să avem în vedere o monitorizare și luare în evidență a cazurilor de adolescenți și tineri care au simptome ce indică o stare de depresie”, a declarat deputatul Tamara Ciofu, inițiatoarea acțiunii.

În calitate de medic, am putut constata concecințele devastatoare ale depresiei asupra relațiilor de familie și prietenie. În județul Botoșani, în fiecare an sunt câteva cazuri de sinucideri ale tinerilor din cauza depresiei, fie a plecării părințiilor la muncă în străinătate, fie a certurilor cu prietenii sau familia. De aceea, am considerat că e nevoie de o campanie de informare publică asupra semnelor depresiei și a modului în care putem să o tratăm. Este important ca părinții sau prietenii tinerilor care prezintă semne de depresie cum sunt: starea de anxietate, izolarea de familie și prieteni, lipsa concentrării, insomnie, consum de alcool, gânduri de sinucidere, să apeleze imediat la medic pentru o evaluare fizică și psihologică. În funcție de simptome, medicul va stabili un tratament psihoterapeutic sau medicamentos”, a mai completat Ciofu.– PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.