Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Galați: Armata cumpără rachete Patriot

Galați: Armata cumpără rachete Patriot

DISTRIBUIȚI

145368 – 20042017 – Șeful Statului Major, generalul Nicolae Ciucă, a anunțat joi că România intenționează să cumpere rachete americane Patriot, informează Digi24. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă organizată la Smârdan, acolo unde este în desfășurare un exercițiu militar comun româno-american. Această achiziție se va face în cadrul proiectului de înzestrare a armatei.

Patriot este un sistem de apărare avansat, de tip sol-aer, care poate fi folosit în cazul unui atac cu avioane ori cu rachete balistice şi de croazieră, iar achiziționarea unui astfel de sistem va încununa apărarea antiaeriană a României, după ce țara noastră a achiziționat și avioane de vânătoare americane F-16.

Însemnătatea strategică a unui astfel de gest este cu atât mai mare cu cât Rusia a anunțat că va contracara mişcările de trupe ale NATO de pe flancul estic, construind o rachetă balistică intercontintală care poate să transporte 16 focoase nucleare. A fost botezată Satan 2, tocmai pentru a intimida.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.