Acasă Sud Giurgiu Giurgiu: La PTF Giurgiu – Ruse e încă bine

Giurgiu: La PTF Giurgiu – Ruse e încă bine

DISTRIBUIȚI

145295 – 14042017 –  Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, s-a aflat ieri la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse unde a verificat, alături de secretarul de Stat, șef al Departamentului de Ordine și Siguranță Publică, chestor de poliție Cornel Ciocoiu, modul de implementare a acțiunilor din Planul de măsuri pentru Sărbătorile de Paști.

Activitatea polițiștilor de frontieră în acest punct se desfășoară la capacitate maximă, fiind utilizate toate arterele de control, respectiv șase benzi pe intrare și tot atâtea pe ieșirea din țară.

Ieri, media timpilor de așteptare în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse a fost de sub zece minute pentru autoturisme și sub 30 minute pentru autocamioane și tiruri, pe sensul de ieșire. De asemenea, pe sensul de intrare timpul de staționare în punctul de frontieră este similar cu cel de ieșire pentru autoturisme și sub 20 de minute pentru camioane, pentru acestea din urmă fiind necesare și derularea formalităților celor de la CNAIR și Direcția Generală a Vămilor.

Ministrul s-a întâlnit cu polițiștii de frontieră români și bulgari și a avut o discuție cu prefectul județului, în condițiile în care pentru dezvoltarea unor soluții de extindere și eficientizare din punct de vedere al administrării infrastructurii în PTF Giurgiu – Ruse sunt implicate și autoritățile locale, CNAIR și Direcția Generală a Vămilor din subordinea ANAF.

Ministrul a solicitat polițiștilor de frontieră români să susțină acest efort constant din ultimele zile pentru a asigura un timp cât mai scurt desfășurării procedurilor obligatorii de verificare.

Reamintim, că în baza Planului de măsuri implementat de MAI, la nivelul Poliției de Frontieră s-au luat măsuri de suplimentare a numărului de angajați din punctele de trecere a frontierei, 1.200 de polițiști fiind detașați cu misiunea de a fluidiza controlul la frontieră. Totodată, în toate punctele de trecere a frontierei se utilizează la maxim capacitatea administrativă prevăzută de aceste locații. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.