Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti IGSU anunță începerea recrutării pentru viitorii pompieri

IGSU anunță începerea recrutării pentru viitorii pompieri

DISTRIBUIȚI

145071 – 04042017 – Tinerii care doresc să devină salvatori de profesie se pot înscrie la sediile județene ale ISU la selecția candidaților pentru formarea în instituţiile militare de învăţământ ale MAI și MApN.

Ministerul Afacerilor Interne școlarizează elevi/studenţi în specialitatea “pompieri și protecţie civilă“, pentru care au fost scoase la concurs 260 locuri (33 de locuri la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” și 217 locuri la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti, Prahova).

Candidaţilor de etnie romă le sunt alocate două locuri la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti şi un loc la Facultatea de Pompieri.

MApN are la dispoziție 66 locuri (ofiţeri) şi 12 locuri (maiștri militari), cu diferite specializări (22 de locuri la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, 38 de locuri la Academia Tehnică Militară, 2 locuri la  Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, 4 locuri la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și 12 locuri la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”).

Cursurile de pregătire la Academia de Poliţie (Facultatea de Pompieri), Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi Academia Tehnică Militară durează patru ani la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” şi Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” – doi ani, iar la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” – doi ani.

Candidaţii pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ superior sau şcoli postliceale, în măsura în care graficele/calendarele concursurilor de admitere permit participarea la probele de concurs.

Detalii privind recrutarea pot fi găsite pe www.igsu.ro sau www.academiadepolitie.ro.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.