Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Război pe apa potabilă din Ilfov

Ilfov: Război pe apa potabilă din Ilfov

DISTRIBUIȚI

145270 – 13042017 – Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a anunţat, joi, că apa de la robinet nu este potabilă, în mai multe localităţi din judeţ depășindu-se valorile admise pentru amoniu, mangan şi nitraţi. Populaţia din localităţile vizate ar trebui să folosească apa de la robinet strict în scop igienic. Totodată, au fost stabilite măsuri şi termene de remediere pentru operatorii de apă care au înregistrat neconformităţi.

În comuna Berceni, sistemul de aprovizionare cu apă potabilă operat de primărie până la finele anului 2015 şi preluat de societatea EuroApavol a primit notificare de respingere a autorizație de funcționare din cauza depăşirii valorilor maxime admise pentru amoniu şi mangan.

La Bragadiru, Cornetu, Pantelimon, Ciorogârla, Baloteşti, Corbeanca și Afumaţi calitatea apei este corespunzătoare şi populaţia a fost informată prin autoritatea publică locală că apă poate fi folosită pentru băut, prepararea hranei şi alte scopuri casnice.

La Dărăşti, parametrii determinaţi sunt în limite normale cu excepţia manganului.

La 1 Decembrie, sistemul de aprovizionare cu apă a fost operat de primărie până la finele anului 2015 şi preluat de EuroApavol. S-a constatat depășirea valorilor maxime admise pentru amoniu.

La Snagov, parametrii determinaţi sunt în limite normale cu excepţia nitratilor.

Apă Canal – Ilfov zice că în dreptul ei apa e în regulă 

Având în vedere acest aspect, compania Apă – Canal Ilfov susține că, potrivit Legii 458/2002, apa potabilă trebuie să fie sanogenă, curată și lipsită de microorganisme, paraziţi sau substanţe care, prin număr sau concentraţie, pot constitui un pericol potenţial pentru sănătatea umană.

”Apa distribuită în aria de operare a companiei noastre, respectiv în localitățile Pantelimon, Bragadiru, Cornetu, Ciorogârla, Domnești, Dobroești, Brănești, Cernica, Glina, Balotești, Ciolpani, Tunari și Mogoșoaia se încadrează în parametrii de potabilitate și poate fi distribuită populației ca apă destinată consumului uman, poate fi folosită pentru băut, pentru prepararea hranei, precum și pentru alte scopuri casnice. Adresele DSP, precum și buletinele de analiză a calității apei potabile pot fi consultate pe site-ul www.acilfov.ro, sectiunea Calitate Apa”, scrie Viitorulilfovean.ro– PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.