Acasă Externe Jamaica: Jamaicanca Violet Brawn, decana de vârstă a omenirii

Jamaica: Jamaicanca Violet Brawn, decana de vârstă a omenirii

DISTRIBUIȚI

145328 – 18042017 –  Jamaicanca Violet Brown, în vârstă de 117 ani și 38 de zile, a devenit decana de vârstă a omenirii după moartea italiencei Emma Morano, potrivit Gerontology Research Group (GRG), citată de EFE. Născută la 10 martie 1900, Brown, supranumită ”Aunt V” (Mătușa V), locuiește la Duanvale, în parohia jamaicană Trelawny, la 170 de kilometri vest de capitala Kingston.

GRG, cu sediul în California, se dedică descoperirii persoanelor ”supercentenare” care au împlinit peste 100 de ani. Se estimează că există între 300 și 400 de persoane ”supercentenare” în întreaga lume.

Premierul jamaican, Andrew Holness, a felicitat-o pe Brown pentru această reușită. ”Violet a avut o viață extraordinară și ne vom aminti mereu de puterea ei de a merge mai departe”. .

Părinții lui Brown, Elizabeth Riley și John Mosse, au trăit fiecare până la 96 de ani. Atât Brown cât și soțul ei au muncit pe plantații de trestie de zahăr cultivate de Hacienda de Azúcar Long Pond din Trelawny. – sursa: Agerpres.ro –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.