Acasă Externe Siria: ”Pagubele umane nu sunt mari, dar există pagube materiale”

Siria: ”Pagubele umane nu sunt mari, dar există pagube materiale”

DISTRIBUIȚI

145147 – 07042017 –  Atacul american cu rachete asupra unei baze aeriene din apropierea oraşului sirian Homs a cauzat decese, dar nu credem că a avut ca rezultat ”’mari pagube umane’”, a estimat vineri guvernatorul provinciei Homs, Talal Barazi, citat de Reuters. Barazi a spus că atacul serveşte intereselor ”grupurilor teroriste înarmate”, printre care Stat Islamic, adăugând că baza aeriană ţintită furniza sprijin aerian armatei siriene în operaţiunile contra jihadiştilor la est de oraşul antic Palmira.

Într-un interviu acordat postului de televiziune libanez al-Mayadeen, Talal Barazi a confirmat faptul că există morţi în urma bombardamentului american asupra bazei aeriene Shayrat. ”’Cred că pagubele umane nu sunt mari, dar există pagube materiale. Sperăm că nu sunt multe victime şi martiri”, a declarat Barazi pentru Reuters. El a explicat că atacul este ”’o încercare de a slăbi capacităţile armatei arabe siriene de a combate terorismul’”.

”’Conducerea şi politica Siriei nu se vor schimba. Această lovitură nu a fost prima şi nu cred că va fi ultima”’, a adăugat guvernatorul provinciei Homs, pentru postul public de televiziune sirian.

Aceste lovituri, prima operaţiune militară a SUA împotriva regimului sirian, au fost efectuate cu ”59 de rachete de croazieră” Tomahawk, a indicat Casa Albă, precizând că acestea au vizat baza aeriană Shayrat ”asociată programului” de arme chimice al Damascului şi ”direct legată” de evenimentele ”oribile” de marţi, anunță Agerpres.

Marţi, un atac chimic imputat armatei siriene împotriva oraşului Khan Shaykhun, din nord-vestul Siriei, a făcut cel puţin 86 de morţi şi a provocat indignarea internaţională. Imaginile cu victime, femei şi copii agonizând, au şocat lumea. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.