Acasă Social Timiș: 38 de cetăţeni din Siria, Irak, Iran şi Afganistan, opriţi la...

Timiș: 38 de cetăţeni din Siria, Irak, Iran şi Afganistan, opriţi la granița cu Serbia

DISTRIBUIȚI

145031 – 03042017 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona de competenţă a judeţelor Timiş şi Caraş-Severin, 38 de cetăţeni străini din Siria, Irak, Iran şi Afganistan, care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cursul nopţii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Secţiei 8 de Poliţie, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în apropierea localităţilor de frontieră Jamu Mare, Dejan si Lăţunaş au fost depistați 21de cetăţeni străini, constituiți în trei grupuri, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceștia fiind preluați şi transportați la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că grupurile erau formate din cinci bărbaţi, opt femei şi opt minori, cu vârste cuprinse între 6 şi 48 ani, toţi cetăţeni din Siria şi Irak.

Acţiuni similare au desfăşurat şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Naidăş si Oraviţa, din judeţul Caraş-Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Posturilor de Poliţie Rurală Oraviţa şi Caransebeş, în urma cărora au depistat, in ultimele 24 de ore, pe direcţia localităţilor de frontieră Grădinari şi Iam, 12 persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

La cercetări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Iran şi Afganistan, dintre care opt bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, precum şi trei copii, cel mai mic având vârsta de un an.

La 2 aprilie, in jurul orei 23.30, şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, judeţul Timiş, au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Soca, cinci cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, care au încercat să intre ilegal în țară din Serbia.

În toate cazurile, persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.