Acasă Politic București: A făcut de toate. Nu recunoaște nimic

București: A făcut de toate. Nu recunoaște nimic

DISTRIBUIȚI

– 145613 – 04052017 – ”Pe Marian Vanghelie îl ştiu din 2000, când am lucrat la Primărie în calitate de contabil şef şi apoi director economic. Pe Elena Dumitru am cunoscut-o ulterior ca administrator la societatea Callex (firma care avea mai multe contracte în derulare cu Primăria – n.red.) şi pe Niculae Mircea Sorin (vărul lui Marian Vanghelie şi denunţător în cauză – n.red.). SC Callex a participat la o licitaţie pentru nişte acţiuni ale societăţii Bucureşti SA, ocazie cu care l-am cunoscut pe Niculae Mircea Sorin. Dumitru Elena, în calitate de persoană fizică, a încheiat contracte de credit pentru firma Calex pentru investiţii. Nu ştiu de unde au venit aceşti bani, nu cunoşteam situaţia ei financiară. Una dintre destinaţiile acestor bani era achiziţionarea unui hotel din Predeal. S-a mai achiziţionat şi un imobil pe strada Obedenaru din Bucureşti, dar nu mai ştiu dacă banii proveneau de la Elena Dumitru personal sau de la Callex (….) S-au făcut numai tranzacţii cash pentru achiziţionarea hotelului Bulevard din Predeal. S-au făcut şi chitanţe de mâna, iar plăţile s-au făcut eşalonat. Proprietarul care a vândut hotelul a semnat de primire”, a declarat contabila Maria Magdalena Eftimie, fost director economic al Primăriei sectorului 5, în înstanță la procesul lui Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5, potrivit Flux24.ro.

În legătură cu creditarea fictivă a societăţii Callex, martora a arătat că a fost vorba despre un contract de creditare pentru Callex în sumă de un milion de lei.   “Am fost întrebată dacă am văzut tranzacţia. Nu am văzut-o deoarece contabilitatea avea birourile în altă intrare. Bodea Tiberiu (alt denunţător din dosar –-n.red.) mi-a solicitat să fac un act fictiv prin care am creditat Callex cu suma de 800.000 de lei, bani care nu au intrat niciodată în firmă… Nu ştiu din dispoziţia cui s-au achiziţionat hotelul Bulevard din Predeal şi casa de pe strada Obedenaru. Eram contabilă şi nu participam la încheierea tranzacţiilor”, a continuat martora.

Întrebată de către avocaţii lui Vanghelie dacă firma Callex participa la organizarea vanghelioanelor, contabila a răspuns afirmativ. “Din acte nu reieşea că firma Callex participa la vanghelioane, dar îmi aduc aminte că Bodea venea la mine şi discuta cu primarul despre onorariile cântăreţilor care urmau să participe la vanghelion”, a completat martora.

La finalul procesului, când s-au discutat măsurile preventive, avocaţii lui Vanghelie au cerut să i se modifice condiţiile controlului judiciar, şi anume să nu mai meargă săptămânal la poliţie să semneze prezenţa şi să i se permită să părăsească ţară. DNA s-a opus şi a arătat că judecata este încă la început, având în vedere că au fost audiaţi doar 19 din cei 50 de martori din rechizitoriu.

În ultimul cuvânt pe această chestiune, fostul primar a arătat că alţi inculpaţi din dosar sunt lăsaţi în pace să-şi continuie afacerile, dar că sunt chemaţi periodic la DNA pentru a nu-şi schimba declaraţiile. “Unii încasează nişte sume de bani şi sunt lăsaţi liniştiţi să şi vadă de treabă, dar sunt chemaţi la DNA să nu-şi schimbe declaraţiile. Eu îl chemam pe Bodea să organizăm câte trei luni vanghelioanele.  Nu am ce să recunosc. Soţia mea are o problemă de piele de când a fost suspectă în dosarul meu.  Ca să arătăm că nu ne este frică, gravidă fiind, şi-a dat demisia din Parlament. Am făcut intervenţii la Valeriu Zgonea pentru a publica demisia în Monitorul Oficial şi eu să nu mai fiu sub mandatul instanţei supreme, fiind arestat. Trebuiau să mă mute de patru luni de la instanţa supremă. Zgonea a fost ameninţat să nu publice demisia soţiei în Monitorul Oficial, soţia mea fiind suspectă în dosar. Eu, dacă nu mai fac politică, nu mai am ce să fac. Vreau să mă duc pe undeva să funcţionez. Mi-e ruşine de partenerii străini pe care trebuie să-i chem aici deoarece nu pot pleca din ţară”, a arătat Vanghelie în faţa judecătorilor.

Următorul termen a fost stabilit pentru 31 mai, când vor fi audiaţi alţi trei martori, printre care şi Mircea Geoană. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.